aanmelden nieuwsbrief

Functional Movement Screen - Level 1

THE MOVEMENT EXPERIENCE

UPDATED COURSE!

AC Milan (ITA) Bayern Munich (GER), Borussia Dortmund (GER), Ajax Amsterdam (NED), Liverpool, Tottenham Hotspur, Aston Villa, Wolverhampton Wanderers en andere Premier League clubs zijn u reeds voorgegaan!

 

FMS is een screening tool om beperkingen en asymmetrie te identificeren in zeven fundamentele bewegingspatronen die essentieel zijn voor de functionele kwaliteit van beweging bij personen zonder pijnklachten of blessures van het bewegingsapparaat.

Deze bewegingspatronen zijn ontwikkeld om waarneembare prestaties van fundamentele loco motion, manipulatieve en stabiliserende bewegingen te beoordelen door het individu te plaatsen in extreme posities waar zwakke punten en disbalans merkbaar worden wanneer mobiliteit en motorische controle niet goed zijn.

De kern van de screen is het benadrukken van kwaliteit van beweging boven kwantiteit en om  bewegingsdeficiënties en beperkingen te identificeren. Aangezien het lichaam complex van aard is en werkt als een systeem, is het noodzakelijk om bewegingspatronen te verbeteren als geheel, in plaats van alleen maar geïsoleerde gewrichtstesten uit te voeren om beperkingen te bepalen. De FMS is een makkelijk toepasbaar instrument dat gebruikt kan worden voor het bepalen van een geschikt oefenprogramma voor elk individu.

 
 
Accreditatie KNGF: 11 punten voor het register Algemeen- of Sportfysiotherapeuten.
Deze cursus is geschikt voor (sport)fysiotherapeuten, manueel therapeuten en personal trainers.

De volgende patronen worden gescreend:
1. Deep Squat
2. Hurdle Step
3. Inline Lunge
4. Shoulder Mobility
5. Active Straight-Leg Raise
6. Trunk Stability Push-Up
7. Rotary Stability

Doelstellingen:

 • Aanleren van een gestandaardiseerde beoordelingssysteem (de screening) voor het documenteren van fundamentele bewegingspatronen die de basis vormen voor normaal bewegen en het trainingsprogramma.
 • Met behulp van de screen identificeren van functionele beperkingen en asymmetrie die bewezen invloed hebben op verhoogd risico van blessures,
 • Deze issues kunnen een negatieve invloed hebben op de effecten van functionele en fysieke training en een verstoring geven van de ‘body awareness’.
 • Aanleren van oefeningen om functioneel bewegen en kracht te verbeteren voor elk individu.

De FMS verzamelt de Functional Movement Screen Score, welke gebruikt wordt om te zien waar de problemen zich bevinden en om de doorgemaakte progressie te kunnen zien. Het scoringssysteem is direct gekoppeld aan de meest effectieve ‘corrective exercises’ om disfuncties in de bewegingspatronen te herstellen.

Exercise professionals monitoren de FMS score om te zien of er vooruitgang is en analyseren voortdurend of de gekozen oefeningen effectief zijn om verstoorde patronen te herstellen en om te zorgen dat elk individu sterker te wordt.

Wat doet het? De brede voordelen van het systeem:

De FMS versimpelt het concept van beweging en de impact daarvan op het lichaam. De slimheid van het systeem heeft voordelen voor zowel individuen, als de (sport)fysiotherapeuten en exercise professionals.

Communicatie: de FMS gebruikt eenvoudige taal, wat het eenvoudig maakt voor iedere gebruiker van het systeem op moment dat er gesproken wordt met elkaar over scores, progressie en behandeling.

Evaluatie: de screen identificeert op snelle wijze asymmetrie en beperkingen, wat langdurig testen en analyseren overbodig maakt.

Standaardisatie: de FMS creëert een ‘functional baseline’ om progressie te zien en biedt de mogelijkheid om performance te meten. 

Veiligheid: de FMS kan snel een potentieel gevaarlijk bewegingspatroon analyseren zodat deze hersteld kan worden. Het is eveneens een indicator om te zien of een individu klaar is om te gaan sporten en om realistische te doelen te stellen en te halen.

Correctie strategieën: de FMS kan voor elk training- en fitness niveau gebruikt worden. De corrective exercises zijn geschikt voor een breed scala van bewegingsissues. Het identificeert specifieke oefeningen die gebaseerd zijn op individuele scores om altijd op maat gemaakte (behandel)programma’s te maken.

De voordelen van de FMS op een rij:

 • focus op de fundamentele bewegingspatronen.
 • Identificeert disbalans, beperkingen of zwaktes in de bewegingsketen.
 • Herstelt disbalans en ‘zwakte’ in kracht met simpele correctie oefeningen.
 • Realiseren van een ‘functional baseline’ om vooruitgang te analyseren en noteren.
 • Individualiseren van trainingsprogramma’s voor specifieke resultaten.
 • Vermindert de kans op potentiële blessures tijdens sport en training.
 • Verbetert de communicatie tussen cliënt en begeleider.
 • Verbetert de klanttevredenheid en loyaliteit.

FMS certificatie

Als u FMS gecertificeerd bent leert u optimaal gebruik te maken van de efficiëntie en de bewezen resultaten van het systeem. U heeft toegang tot de FMS community, de research area, die constant wordt geüpdate en de database met de diagnostische tools en oefeningen die de basis vormen van het FMS systeem.

Website Functional Movement Systems: http://functionalmovement.com/fms

 

Location of the course: HumanMotion BV

Klaaskampen 19C
1251KN Laren
020-7162741
 

 

Recommendations to stay during the course:

 

 • BED & BREAKFAST HET HOF VAN LAREN 

Less than 300 meters from our office we have a nice Bed&Breakfast called: Het Hof van Laren.
For more information go to: www.hethofvanlaren.nl 
 
 
 • HOTEL DE WITTE BERGEN IN EEMNES

Hotel de Witte Bergen in Eemnes is for some courses HumanMotion does in the Netherlands; it is 5 minutes away (by car) from our office.
www.hoteldewittebergen.nl

Amsterdam, is only 35 kilometres from the hotel. Amersfoort and Utrecht are only 20 kilometres away. The airport is 48 kilometers from the hotel.


HOW TO TRAVEL:

From the Airport / Amsterdam city center.
We advise to travel by train from Schiphol airport to Hilversum and get a taxi from the trainstation Hilversum to Klaaskampen 19C. Total cost would be around: (1 way) € 10,00 for the train from Schiphol to Hilversum and approximately € 22,50 for the taxi from train station Hilversum to our location (all prices are estimated prices)

the phone number to make a taxi reservation is: +31 35 531 8080 (taxi Eemnes) Mostly there are also taxi’s on the station as well you can ask them for their rates.

You can by your train ticket at the train stations

 

U ontvangt korting op onderstaande producten wanneer u deze mee bestelt met de cursus. Prijzen zijn incl btw.

Y balance Test Kit € 315,00 € 279,99
Boek Movement van Gray Cook € 63,00 € 55,00
MCS slide box € 36,24 € 68,49
Secrets of the Shoulder DVD € 75,00 € 68,49
Secrets of Core Training DVD: The Backside € 60,50 € 51,36
Secrets of Primitive Patterns DVD € 75,00 € 68,49
Gray Cook Band € 43,50 € 35,01
FMS Test Kit € 185,00 € 175,00
PRE-PARTICIPATION SCREENING: THE USE OF FUNDAMENTAL MOVEMENTS AS AN ASSESSMENT OF FUNCTION – part 2
Dead lifting
Essentials of Functional Exercise Posture
Excel Scoresheet
Firefighter study
FMS Manual
Pumping up your Program
Scoresheets PDF
FMS PB
Training and Conditioning Dartfish Article Nov. 06
Static Stretching
Training and Conditioning
Scoresheets
Stuart Elwell

Since graduating from Coventry University, Stuart has developed a clinical focus on injury prevention and screening. In his previous role as a First Team Physiotherapist with West Bromwich Albion F ... 

Lees meer

Since graduating from Coventry University, Stuart has developed a clinical focus on injury prevention and screening. In his previous role as a First Team Physiotherapist with West Bromwich Albion Football Club, Stuart was part of a leading sports medicine department, priding themselves on player availability and career longevity. 


Prijs€ 549,00
Inclusief syllabus. Een kleine lunch wordt geserveerd.
Ontvangsttijd05-10-2018 om 08:30
06-10-2018 om 08:00
Start05-10-2018 om 09:00
06-10-2018 om 08:30
Eindtijd05-10-2018 om 17:00
06-10-2018 om 15:30
LocatieLaren (Nh)
Expert(s)Stuart Elwell
ToetsingOnline certificatie
Didactische werkwijzeTheorie en Praktijk (comfortabele kleding/sportkleding)
Algemene voorwaardenAlgemene voorwaarden
LeidingJ. Smeenge
Contacturen13
Min-max deelnemers20-60
Accreditatie11 punten voor algemeen-/sportfysiotherapeut, 1.2 CEU's
Duur1 dag(en)