aanmelden nieuwsbrief

SFMA - Level 2: The 3 R's

* Let op! Dit is een vervolgcursus op de SFMA - Level 1: Certification.
 
Inhoud:
  • Analyse van bewegingsdysfunctie en interventie
  • Overzicht van de ‘the Big Seven'.
  • Details van elke Breakout flowcharts.
  • Is het een Mobiliteit vs. Stabiliteit probleem?
  • "Inner Core" functie en dysfunctie.
  • Specifieke therapeutische ‘exercise progressions’ en tape technieken. Key oefen instructies; Chop/Lift, Deadlift, segmental rolling, introductie kettlebell training voor revalidatie.
 
Deze cursus is ontwikkeld voor therapeuten die hebben deelgenomen aan SFMA - Level 1: certification en het model gebruiken in de praktijk. De cursus start met een overview  van de gehele ‘Functional Movement System’. Dit helpt de therapeut in het begrijpen en toepassen van het model en het deskundig integreren van de Functional Movement Screen en Y-balance test voor het screenen en het kunnen terugbrengen van de sporter of atleet naar zijn sport. De SFMA is een gestandaardiseerd systeem voor patiënten met acute of chronische pijn in het musculoskeletale systeem.
 
Accreditatie KNGF: 12 punten voor het register Algemeen- of Sportfysiotherapeuten of Manueel therapeuten.
Deze cursus is geschikt voor (sport)fysiotherapeuten, manueel therapeuten en chiropractoren.
 
Een groot deel van de cursus bestaat uit het leren toepassen van de 4x4 matrix en de neurologische ontwikkelingsstappen van het bewegingsapparaat die gerelateerd zijn aan de uitkomsten van het SFMA onderzoek. Functionele oefeningen moeten worden voorgeschreven in een logische volgorde van basispatronen die overeenkomen komen met de natuurlijke neurologische ontwikkeling van het menselijk bewegen.
 
De Functionele exercise progressions kunnen worden gebruikt voor alle Stabiliteits Motor Control Dysfuncties (SMCD). Dit concept van exercise progressions beschrijft volgens de matrix precies welke stappen er gevolgd moeten worden om de normale functie weer terug te krijgen. Zo kunnen we systematisch de nieuwe ‘software’ in het dysfunctionele systeem trainen. De 4x4 refereert aan de vier mogelijke oefenposities, gecombineerd met de vier types van weerstand.
 
Vier posities: en vier types weerstand:
In de advanced cursus gaat u werken met de 3 R’s:
- Reset het systeem. Dit is in feite elke manuele interventie die de patiënt helpt om de mobiliteit of motor control te verbeteren, zonder actieve participatie van de patiënt zelf.
- Reinforce  de correcties. Dit is belangrijk om terugval van slechte beweeggewoontes of gedrag te voorkomen die het herstel kunnen vertragen.
- Reloading de software. Hiermee worden de corrective exercise toegepast die op basis van het SFMA onderzoek gekozen zijn om de functie te verbeteren in het disfunctionele niet pijnlijke beweegpatroon.
 
Er zal ruim voldoende tijd worden genomen voor individueel testen, onderzoeken en de behandeltechnieken door middel van case studies, die uiteindelijk het totale Functional Movement Systeem beter doen begrijpen. Dit wordt gedaan door middel van groepsactiviteiten. Het wordt aanbevolen om comfortabele (sport)kleding te dragen.

 

Er staan geen cursussen gepland. Vul uw gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen.

Velden met een * zijn verplicht.