aanmelden nieuwsbrief

MSU echografie 5 pezen

Deze opleiding is verplicht voor therapeuten die met Epte electrolyse willen gaan werken maar nog geen echografie ervaring hebben. De Epte electrolyse behandeling vindt onder echogeleiding plaats.

De 2-daagse EPTE cursus is uiteraard zeer geschikt voor behandelaars die al bekend zijn met echografie. Maar….  Heb je die ervaring nog niet, dan  verzorgen we een EPTE® 5 pezen scandag waarin we je de basisbeginselen van echografie laten zien. Maar belangrijker nog: aan het eind van deze dag ben je prima in staat de 5 pezen van de basisopleiding EPTE®  te scannen én je indicatiegebied leren herkennen. Dus ook als je nog nooit met echo hebt gewerkt, dan heb je na deze dag voldoende competenties om de EPTE® basiscursus optimaal te kunnen benutten. En ben je ook goed in staat om dit qua diagnostiek én interventie in je dagelijkse praktijk in te zetten.

Op de cursus zullen we je kennis laten maken met de bestaande evidence (RCT’s) en laboratorium modellen welke de werkzaamheid van EPTE® bewijzen en verklaren. We starten na het eerste theorieblok met oefenen op een fantoom en pas als iedereen dat goed onder de knie heeft (!) dan starten we na een centrale demo van de EPTE®behandeling van de Patellapees. Daarna wordt in kleine groepjes onder begeleiding van onze docenten geoefend met appliceren van de EPTE® op elkaar. Uiteraard is dit altijd het spannendste moment van de cursus. Daarom begeleiden we heel erg goed en intensief met een hoge docent/cursist ratio. Pas als iedereen dit beheerst gaan we weer verder met de volgende pees en zo werken we in 2 dagen 5 van de meest voorkomende tendinopathie indicaties af. Voor extra geruststelling: in gezond, niet pathologisch peesweefsel ‘doet’ EPTE® niets. Net als bijvoorbeeld bij Dry Needling. Dat zullen we je ook laten zien in gepubliceerde onderzoeken én het is ook logisch vanuit biofysiologisch oogpunt. 

Programma

De vijf gebieden die worden behandeld zijn de: 
- Fascia plantaris & fat pad
- Achillespees, paratenon en Kager's fat pad
- Patellapees en Hoffa's fat pad
- Gezamenlijke extensoren onderarm (tennisarm)
- Supraspinatuspees (ook dynamisch)

Het doel van deze ééndaagse echografie opleiding is om deze vijf regio's goed en geprotocolleerd te leren scannen en de basics van de musculoskeletale echografie te leren. Aan de hand van presentaties, demonstraties en praktisch oefenen worden bovengenoemde regio's stap voor stap doorlopen. Pathologie van deze structuren komt ook aan bod en na het volgen van deze dag kun je voor deze regio's al meteen aan de slag in de praktijk.

Location of the course: HumanMotion BV

Klaaskampen 19C
1251KN Laren
020-7162741
 

 

Recommendations to stay during the course:

 

  • BED & BREAKFAST HET HOF VAN LAREN 

Less than 300 meters from our office we have a nice Bed&Breakfast called: Het Hof van Laren.
For more information go to: www.hethofvanlaren.nl 
 
 
  • HOTEL DE WITTE BERGEN IN EEMNES

Hotel de Witte Bergen in Eemnes is for some courses HumanMotion does in the Netherlands; it is 5 minutes away (by car) from our office.
www.hoteldewittebergen.nl

Amsterdam, is only 35 kilometres from the hotel. Amersfoort and Utrecht are only 20 kilometres away. The airport is 48 kilometers from the hotel.


HOW TO TRAVEL:

From the Airport / Amsterdam city center.
We advise to travel by train from Schiphol airport to Hilversum and get a taxi from the trainstation Hilversum to Klaaskampen 19C. Total cost would be around: (1 way) € 10,00 for the train from Schiphol to Hilversum and approximately € 22,50 for the taxi from train station Hilversum to our location (all prices are estimated prices)

the phone number to make a taxi reservation is: +31 35 531 8080 (taxi Eemnes) Mostly there are also taxi’s on the station as well you can ask them for their rates.

You can by your train ticket at the train stations

 

Tim van Beers

Tim is s praktiserend manueel-, shockwave- en CMD-therapeut. Tevens is Tim echografist en heeft hij zich uitgebreid geschoold in Dry Needling technieken. Hiernaast is Tim ook eigenaar van ... 

Lees meer

Tim is s praktiserend manueel-, shockwave- en CMD-therapeut. Tevens is Tim echografist en heeft hij zich uitgebreid geschoold in Dry Needling technieken. Hiernaast is Tim ook eigenaar van EPTE© Nederland.

Tim is zelf enthousiast sporter. Hij wielrent (in een grijs verleden ook nog een keer Nederlands kampioen in zijn klasse) en fiets ook graag en veel op de MTB. Verder heeft hij als buddy tijdens de Handbike Battle in Oostenrijk een dwarsleasie revalidant bijgestaan en mede daardoor ook zelf actief het handbiken omarmt. Hij fittnest en heeft jarenlang gewindsurft en gesnowboard.

Maar hij heeft ook de keerzijde van dit alles mogen meemaken en heeft ook zelf de kant van revalideren met werk- en sporthervatting doorgemaakt. Na het langdurig revalideren van een heup- en schouderbreuk, het afscheuren van een van de pezen in zijn schouder én het weer zoveel mogelijk proberen te herstellen van een aantal gebroken ribben samen met een schouderluxatie met een Frozen Shoulder , weet hij nu zelf precies hoe het is aan de patiënt kant. Hij zegt dan ook regelmatig tegen zijn collega’s artsen en fysiotherapeuten: “ik wens het niemand toe, maar ik gun het iedereen om zo’n proces eens zelf mee te maken. Je wordt er een betere behandelaar én mens van”


Prijs€ 295,00
Inclusief syllabus. Een lunch wordt geserveerd.
Ontvangsttijd28-05-2021 om 09:00
Start28-05-2021 om 09:30
Eindtijd28-05-2021 om 17:00
LocatieLaren (Nh)
Expert(s)Tim van Beers
Didactische werkwijzeTheorie en Praktijk, zonder toetsing
Algemene voorwaardenAlgemene voorwaarden
LeidingJ. Smeenge
Contacturen7
Zelfstudie3
Min-max deelnemers3-18
Duur1 dag(en)