aanmelden nieuwsbrief

Dry Needling for Sports Injuries

Met de unieke Functional Integrated Dry Needling cursus van Dr. Scappaticci en Peter Lundgren leert u nieuwe zeer effectieve dry needling technieken! Verbeter uw behandelresultaten bij uw patiënten, sporters en atleten met technieken die ze toepassen bij hun(Olympische) professionele atleten.

Deze cursus is geschikt voor: 

 • (Sport)fysiotherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten of chiropractoren met dry needling ervaring. 
 • Patiënten met veelal hardnekkige en lastig te behandelen (sport)blessures.
 • behandelaren die zeer effectieve methoden willen leren om uw cliënten gegarandeerd sneller te laten herstellen van blessures. 
 • Het verbeteren van de athletic performance.  

Het doel van deze cursus is:
Om met het Functional Integrated Needling Program klinische skills te ontwikkelen die nodig zijn om veel voorkomende sportblessures accuraat te onderzoeken en effectief te behandelen met 7 specialized Integrated dry needling techniques!

 

U leert:

 1. Periosteal pecking voor Plantar Fascie en lies
 2. Fascial Line Tracing voor de grotere spieren
 3. Muscle Band Tracing voor 'Tight Bands'
 4. Capsule-Articular Needling voor Schouder/Heup/Knie
 5. Ligament Tracing voor enkel en Knie
 6. Scar Tracing voor na operaties of trauma 
 7. Threading technique voor Achillespees

Tijdens deze intensieve 3 daagse cursus ligt de nadruk voornamelijk op hands-on sessies met duidelijke uitleg van de achterliggende theorie. Aan bod komen de belangrijke ‘key’ principes van dry needling. Welke fysiologische response heeft het lichaam bijvoorbeeld op naalden? U leert nieuwe strategieën om goed te analyseren wat de oorzaken van (sport)blessures zijn. 

Cursus leerdoelen:

 • 7 Gespecialiseerde dry needling technieken leren te gebruiken voor veel voorkomende blessures, toegepast op de manier van Dr. Scappaticci en Peter Lundgren
 • Leren begrijpen hoe dry needling werkt en in te zetten volgens een bepaald patroon dat matched met, en specifiek is voor elk type blessure om tot een succesvol resultaat te komen en die tevens de athletic performance verbetert. 
 • De onderliggende etiologie van (sport)blessures beter te begrijpen en de interplay van soft tissue en normale en abnormale beweegpatronen.
 • Effectiever behandelen van: mediale en laterale epicondylitis, adhesive capsulitis, kapsel en cuff rupturen, patella tendinopathie en ‘tracking’ symptomen, liesblessures, laterale heupklachten, mechanische lage rugklachten, achillespees blessures, plantaris fasciitis/fasciosis, nekklachten door hersenschudding en posturale stress.


Let op! Deze cursus is speciaal voor cursisten die al needle ervaring hebben of reeds het FIN Pain Management Training hebben gevolgd.

Waarom Functional Integrated Needling?
Het is een biomedische benadering dat het beste haalt uit verschillende dry needling technieken en combineert deze met de ervaring en kennis die Dr. Scappaticci en andere experts samen hebben in het behandelen van (sport)blessures en chronische pijn. Hieronder volgen de belangrijkste redenen voor het gebruik van Functional Integrated Needling (FIN):

1. Nadruk op patiënten comfort en veiligheid. U leert technieken die het meest comfortabel zijn voor de patiënt en u krijgt uitgebreide veiligheidsinstructies om veilig te prikken en wat de verboden gebieden zijn voor dry needling.

2. Effectief en optimaal leerproces in cursus wat leidt to ‘true Mastery’.  De kenmerken en opbouw van de cursus hebben een benadering  die gebaseerd is op heldere instructie en uitleg die altijd begrijpelijk is en makkelijk om te onthouden. Door middel van uitvoerig praktisch oefenen wordt u  ‘Master’ in de techniek. Het programma is niet een ‘luister en vergeet’, maar ‘onthoud en in staat zijn om te doen’ programma. See it, learn it and do it!

3. Nadruk op het goed leren begrijpen van de nieuwe kennis en het werkingsmechanisme ervan.
De basisconcepten zijn zo vastgelegd dat het mogelijk is om zonder problemen te begrijpen wat de onderliggende oorzaken van blessures zijn in relatie tot de biomechanische-  en neurologische mechanismen.

4. Directe toepassing van de technieken en de patiëntvoordelen.
U kunt de geleerde dry needling technieken meteen in de praktijk toepassen om de effectiviteit van de behandeling te vergroten en daarmee uw patiënt beter te helpen.

5. U krijgt les en instructies van twee zeer ervaren docenten.
Dr. Scappaticci is de hoofddocent en ontwikkelaar van het programma en heeft reeds 20 jaar klinische ervaring. Hij wordt binnen zijn team geholpen door zeer ervaren assistenten die u optimaal begeleiden tijden de praktijkonderdelen.

6. U leert technieken waarmee u verzekerd bent dat ze zeer effectief zijn.
De behandeleffectiviteit van dry needling wordt een stuk hoger als het juiste doel goed wordt aangeprikt. De technieken in deze cursus en de benadering in het aanleren ervan zorgen ervoor dat u goed en snel vertrouwd raakt met de dry needling techniek.

Sterk aanbevolen voor het volgen van de cursus: Biomedical acupuncture for sports and trauma rehabilitation. (Dry Needling techniques), Yun-tao Ma. ISBN: 978-1-4377-0927-8 (Boek aanschaf links onderaan de pagina)

Aanschaf links:

Er staan geen cursussen gepland. Vul uw gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen.

Velden met een * zijn verplicht.