aanmelden nieuwsbrief

FAT-Tool - Fascial Mobilization

Wat is Fascial AbrasionTechnique™ en wat zijn de voordelen? 

Abrasion betekent letterlijk afschaven of schuren. Met de Fascial Abrasion Technique is het mogelijk om spanning in de fascie te behandelen van de onderliggende soft tissue. Deze techniek richt zich specifiek op de fascie die om en tussen het spierweefsel ligt. Spanning in de fascie kan de range of motion en kwaliteit van bewegen negatief beïnvloeden.  
Met de speciale gepatenteerde Fascial Abrasion technique Tool of FAT-tool is het mogelijk om snel en effectief resultaat te bereiken, zodat de spanning van de fascie normaliseert en de kwaliteit van bewegen verbeterd. Correct gebruik van de FAT-tool zorgt ervoor dat op een snelle manier hardnekkige restricties en weefselstijfheid behandeld kunnen worden waardoor voor de patiënt beter en sneller resultaat bereikt wordt!

In de link een onderzoek met de FAT-tool:

https://www.bodyworkmovementtherapies.com/article/S1360-8592(15)00113-8/abstract 

 

De FAT-tool:
Het revolutionaire ontwerp van de FAT-tool kenmerkt zich vooral door de verschillende behandelingsoppervlakten en randen waardoor het een alles-in-een hulpmiddel is. Bovendien wordt de release van de weefselspanning verbeterd met het unieke, gepatenteerde oppervlak van het materiaal waardoor er een superieure grip op de fascie is, maar met minder directe druk op de oppervlakte van de huid, waardoor blauwe plekken en beursheid wordt voorkomen.

Leerdoelen en inhoud:
Therapeuten leren technieken om op de juiste manier de FAT-tool te gebruiken waarmee snel en effectief de fascie spanning te behandelen is. Hiermee wordt op snelle en effectieve wijze de Range of Motion en de kwaliteit van bewegen verbeterd. Deelnemers krijgen de nieuwste kennis, theorie en principes over de fascie en hoe deze te mobiliseren.
  
Tijdens de 1 daagse cursus worden theoriepresentaties afgewisseld met uitgebreide hands-on sessies. In de cursus leert u fascie en weefselspanning te onderzoeken en te interpreteren om vervolgens de juiste fascie mobilisaties toe te passen met de FAT-tool. Er wordt uitgebreid de tijd genomen tijdens de praktijksessies. Dit  is een belangrijke eigenschap van de cursus die ervoor zorgt dat de deelnemers onderzoek-, mobiliseringsvaardigheden en technieken ontwikkelen die tot betere resultaten voor hun patiënten zullen leiden. 

Er staan geen cursussen gepland. Vul uw gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen.

Velden met een * zijn verplicht.