aanmelden nieuwsbrief

Myo Matrix Release 3-D technique: Upper Extremity and neck

Wil je je soft tissue behandeling naar expertniveau brengen?

Leer efficiënt en specifieker soft tissue structuren te lokaliseren,

Verbeter je specifieke diagnose en je behandel mogelijkheden!


Met de zogenaamde Myo Matrix Release 3-Dimensional Technique (MMR-3D) leer je effectief onderzoeken en behandelen van abnormale soft tissue spanning en dysfunctie. Hiermee krijg je snelle reductie van pijn, verbeter je direct de mobiliteit en de bewegingskwaliteit! Je leert de noodzakelijke skills om specifieke anatomische structuren te isoleren die betrokken zijn bij de aandoening, waardoor ''tissue tension'' effectiever en preciezer behandeld kan worden.

Deze techniek is van origine ontwikkeld door peter Lundgren in samenwerking met de hoofdspreker Mark Scappaticci voor het behandelen van professionele- en olympische atleten om snellere en betere resultaten te krijgen.

Doelgroep: (Sport) fysiotherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en chiropractoren

 

Tijdens deze intensieve 2 daagse cursus krijgt u een overzicht van de pathomechanica van de meest voorkomende klachten in de bovenste extremiteit en het behandelen daarvan met de Tissue Tension Release 3-Dimensional technique (TTR-3D). De TTR-3D methode is effectief in het onderzoeken en behandelen van verhoogde (lokale) spanning die zich kan ontwikkelen in de spieren, fascie, zenuwweefsel en gerelateerd bindweefsel. De techniek omvat een specifieke behandelstrategie voor elke klacht of conditie en wordt behandeld in een multi directionele richting, oftewel 3 dimensionaal en verbetert de biomechanische gewrichtsfunctie.
Als door middel van goede anatomiekennis en palpatie skills op een exacte locatie of regio een soft tissue dysfunctie gevonden is, dan is het van belang dat alleen het aangedane weefsel wordt behandeld en niet het gezonde weefsel. Dit is niet nodig, scheelt tijd en is veel effectiever.

Waarom zijn anatomische kennis en palpatie skills belangrijk?
Veel klachten zijn nog steeds niet goed zichtbaar op echobeeld, MRI of andere beeldvormende technieken zoals littekenweefsel, fibroseweefsel, weefselspanning, strains, sprains en myofasciale adhesies.
Dit kan echter wel de oorzaak zijn van de patient zijn pijn of symptomen. Als therapeut zijn we afhankelijk van onze handen en daarom is het belangrijk om goede anatomiekennis te hebben en goede palpatie skills om tot een goede weefsel specifieke diagnose te komen om de oorzaak van de klachten en symptomen goed te kunnen achterhalen. 


De regio’s die besproken worden tijdens de cursus zijn: nek, schouder, elleboog, pols en hand.
 
Een goede kennis van de anatomische structuren is belangrijk en helpt bij het leerproces en de uitkomsten van de cursus.

De meeste voorkomende klachten worden behandeld:

  • Muscle strains,
  • Ligament sprains,
  • Tendonitis,
  • Tenosynovitis,
  • Subacromial impingement syndromes,
  • Outlet syndrome,
  • Epicondylitis lateralis and medialis,
  • Pronator teres syndrome,
  • Supinator syndrome,
  • Wrist problems, etc

 

Er staan geen cursussen gepland. Vul uw gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen.

Velden met een * zijn verplicht.