aanmelden nieuwsbrief

Synergy Performance Taping

Deze ééndaagse taping cursus behandelt de basisprincipes en het gebruik van de speciale Synergy Performance Tape. Deze tape plakt beter en is daardoor uitermate geschikt voor langere toepassing bij cliënten en sporters.
 
Cursisten leren door middel van functioneel onderzoek om spierdysbalans in de keten op te sporen en om deze vervolgens via de huid te beïnvloeden met Synergy Performance Taping. Deze tapingmethode normaliseert zenuwstelsel activiteit, spieractivatie en -functie en verbetert de kwaliteit van beweging tijdens het sporten, maar ook bij oefentherapie. De tape wordt op een speciale manier aangebracht, zodat er zowel een toename of afname van spieractivatie bewerkstelligd kan worden, afhankelijk van wat noodzakelijk is. Het doel van deze tapingtechniek is het verbeteren van spier activatie en timing om ook tijdens de voorgeschreven oefeningen betere kwaliteit van beweging te verkrijgen.
 
Synergy Performance Taping wordt gebruikt door amateur-, Olympische-, en professionele sporters om hun prestaties te verbeteren. Deze tapingtechniek draagt bij aan de kwaliteit van bewegen en verbetert de efficiency van je het trainings- en revalidatieprogramma. 
 

Accreditatie KNGF: In aanvraag voor het register Algemeen- en sportfysiotherapie.
Deze cursus is geschikt voor (sport)fysiotherapeuten, manueel therapeuten, chiropractoren en personal trainers.
 


SYNERGY Performance Taping Basics
De Synergy Performance Taping methode werkt door het beïnvloeden van specifieke zenuwreceptoren in de huid en de onderliggende fascie door middel van subtiele 'trek' die de tape veroorzaakt na het correct aanbrengen en tijdens beweging. De unieke techniek van aanbrengen beïnvloedt neurologische structuren op zo'n manier dat dit resulteert in verbeterde spierfunctie en verbeterde kwaliteit van bewegen. De Synergy Performance Taping methode maakt gebruik van elastische tape strips op de huid om spierfunctie te verbeteren. Synergy Perfomance Taping wordt aangebracht op een manier waardoor het lichaam vrij kan bewegen zonder restricties. Het doel van deze tapingtechniek is het verbeteren van spieractivatie en timing om ook tijdens de voorgeschreven oefeningen betere kwaliteit van beweging te verkrijgen.

Tijdens de 1 daagse cursus worden theoriepresentaties afgewisseld met uitgebreide hands-on sessies. De cursus leert cursisten om deze tape op de juiste manier te leren toepassen bij hun cliënten.  Er wordt uitgebreid de tijd genomen tijdens de praktijksessies met actieve feedback en begeleiding van de instructeur(s). Dit is een belangrijke eigenschap van de cursus die ervoor zorgt dat de deelnemers onderzoek-, tapingvaardigheden leren toepassen die ook geassocieerd zijn met de juiste corrective exercises en die tot betere resultaten voor hun patiënten zullen leiden. 

 

Er staan geen cursussen gepland. Vul uw gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen.

Velden met een * zijn verplicht.