aanmelden nieuwsbrief

Blood Flow Restriction Training

Blood Flow Restriction Training is een relatief nieuwe techniek binnen de fysiotherapie. Evidence Based research toont de effectiviteit BFR inmiddels duidelijk aan! Een belangrijke eigenschap van deze trainingsmethode is dat je met een lage trainingsbelasting een hoge trainingsbelasting na kan bootsen. De toepassingen voor blessures, revalidatie en herstel zijn dan ook groot.

 

Doelgroep:
Fysiotherapeuten of medische achtergrond

Accreditatie:
8 punten KNGF en Keurmerk

 

De huidige ACSM ( American College of Sports Medicine) richtlijnen bevelen aan dat individuen weerstandstraining uitvoeren met een belasting van minimaal 65% van 1 RPM om kracht- en hypertrofie winst te kunnen bereiken. Bij revalidatie of direct na een operatie is het voor patiënten vaak niet toegestaan ​​en gecontra-indiceerd om dergelijke belastingen uit te voeren.

Onderzoek naar BFR effecten, op voorwaarde van correct en veilig gebruik van Blood Flow Restriction Training (BFR) hebben reeds voldoende aangetoond dat individuen meer spiermassa en spierkracht ontwikkelen dan vergelijkbare training met hoog intensieve belasting, dat terwijl zij veel lagere belasting gebruiken met maximaal 20-30% van 1 RPM.

Deze uitkomst is zeer bruikbaar voor revalidatie doeleinden in het algemeen en breidt zich in rap tempo in meerdere musculoskeletale toepassingen. Hands on lab-sessies zijn onderdeel van de cursus om een ​​veilige procedure te instrueren, uit te voeren en zelf te ervaren.


Doelstellingen van de cursus:
Deze cursus geeft inzicht in de fysiologische effecten van BFR-training, wetenschappelijk onderzoek, validatie en klinisch redeneren. De cursus is bedoeld om een ​​introductie te geven in het gebruik van PBFR in klinische setting om de kracht en hypertrofie van de spieren snel en veilig te verbeteren na een operatie of blessure.

De cursist is in staat om eventuele medische contra-indicaties te herkennen en uit te sluiten. Tijdens de hands on sessies wordt het veilig gebruik gedemonstreerd en geoefend.

Ter afsluiting van de cursus maakt een korte toetsing  een vast onderdeel van het programma uit, de theoretische en literatuur kennis  (4 uur studie voorafgaand aan de cursus) worden getoetst ter verkrijging van de persoonlijke accreditatie.

De toepassingen en indicaties van het gebruik van PBFR zullen worden  behandeld. In de praktijk zal de clinicus in staat zijn om de BFR-techniek veilig toe te passen op zijn of haar cliënt/patiënt.


Doelgroep:
Fysiotherapeuten of medische achtergrond

Accreditatie:
8 punten KNGF

Er staan geen cursussen gepland. Vul uw gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen.

Velden met een * zijn verplicht.