aanmelden nieuwsbrief

MSU echografie 5 pezen

Deze opleiding is verplicht voor therapeuten die met Epte electrolyse willen gaan werken maar nog geen echografie ervaring hebben. De Epte electrolyse behandeling vindt onder echogeleiding plaats.

De 2-daagse EPTE cursus is uiteraard zeer geschikt voor behandelaars die al bekend zijn met echografie. Maar….  Heb je die ervaring nog niet, dan  verzorgen we een EPTE® 5 pezen scandag waarin we je de basisbeginselen van echografie laten zien. Maar belangrijker nog: aan het eind van deze dag ben je prima in staat de 5 pezen van de basisopleiding EPTE®  te scannen én je indicatiegebied leren herkennen. Dus ook als je nog nooit met echo hebt gewerkt, dan heb je na deze dag voldoende competenties om de EPTE® basiscursus optimaal te kunnen benutten. En ben je ook goed in staat om dit qua diagnostiek én interventie in je dagelijkse praktijk in te zetten.

Op de cursus zullen we je kennis laten maken met de bestaande evidence (RCT’s) en laboratorium modellen welke de werkzaamheid van EPTE® bewijzen en verklaren. We starten na het eerste theorieblok met oefenen op een fantoom en pas als iedereen dat goed onder de knie heeft (!) dan starten we na een centrale demo van de EPTE®behandeling van de Patellapees. Daarna wordt in kleine groepjes onder begeleiding van onze docenten geoefend met appliceren van de EPTE® op elkaar. Uiteraard is dit altijd het spannendste moment van de cursus. Daarom begeleiden we heel erg goed en intensief met een hoge docent/cursist ratio. Pas als iedereen dit beheerst gaan we weer verder met de volgende pees en zo werken we in 2 dagen 5 van de meest voorkomende tendinopathie indicaties af. Voor extra geruststelling: in gezond, niet pathologisch peesweefsel ‘doet’ EPTE® niets. Net als bijvoorbeeld bij Dry Needling. Dat zullen we je ook laten zien in gepubliceerde onderzoeken én het is ook logisch vanuit biofysiologisch oogpunt. 

Programma

De vijf gebieden die worden behandeld zijn de: 
- Fascia plantaris & fat pad
- Achillespees, paratenon en Kager's fat pad
- Patellapees en Hoffa's fat pad
- Gezamenlijke extensoren onderarm (tennisarm)
- Supraspinatuspees (ook dynamisch)

Het doel van deze ééndaagse echografie opleiding is om deze vijf regio's goed en geprotocolleerd te leren scannen en de basics van de musculoskeletale echografie te leren. Aan de hand van presentaties, demonstraties en praktisch oefenen worden bovengenoemde regio's stap voor stap doorlopen. Pathologie van deze structuren komt ook aan bod en na het volgen van deze dag kun je voor deze regio's al meteen aan de slag in de praktijk.

Er staan geen cursussen gepland. Vul uw gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen.

Velden met een * zijn verplicht.